• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
logo

Singularity X

Bitcoin, Altcoin ve Kripto Para Haberleri

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Dogecoin
  • Ripple
  • Cardano
  • Chiliz
Ana sayfa » Ripple » Ripple (XRP) cüzdanı

Ripple (XRP) cüzdanı

Mutlu Ayan

Mutlu Ayan | Güncelleme tarihi Aralık 10, 2021

ripple cuzdani

Kripto para dünyasının rezerv parası olmak gibi bir hedef ile yola çıkan Ripple’ın bu hedefini gerçekleştirme noktasında ciddi adımlar attığını Ripple’ın dünyanın en büyük işlem hacmine sahip 10 kripto parasından biri olmasından anlayabiliyoruz.

Ripple ne kadar görmek istiyorsanız aşağıdaki Ripple değer hesaplayıcı aracımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu hesap makinesi nasıl kullanılır? (görüntülemek için tıklayın)

1. Görüldüğü üzere aracın üst tarafında hangi kripto para biriminin hangi paraya çevrileceğine dair bir kısım yer alıyor. Buraya tıkladığınızda istediğiniz kripto parayı istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Bu birimlerin üstüne tıkladığınızda hangi para birimlerinin kullanılabilir olduğunu göreceksiniz.

2. Alt kısımda ise rakamların üzerine tıklayarak elinizde bulunan kripto para biriminin miktarını girebilirsiniz. Miktarı ilgili kısma yazdıktan sonra elinizdeki kripto paranın ne kadar olduğunu otomatik olarak göreceksiniz.

Source: CurrencyRate

 

Sahip olan Ripple mevduatlarının konulacağı farklı yerler vardır. Bunlara Ripple cüzdanları ya da XRP wallet ismi de verilmektedir.

Sahip olunan Ripple yatırımlarının saklanacağı bu cüzdanlar hakkındaki tüm detaylı bilgileri birazdan sizlerle paylaşacağız. Bu cüzdanlara ilişkin detaylara geçmeden önce Ripple’ın ne olduğunu öğrenmek isteyenler için ise linkteki yazıdan daha fazlasını öğrenmeleri mümkündür.

Ripple satın alımı için en iyi siteler hangisi? Bununla ilgili detaylı bilgiye de yine linkte yer alan yazıdan erişim sağlanabilmektedir.

Şimdi gelelim lafı daha fazla uzatmadan XRP cüzdanları hakkındaki detayları vermeye. Uzatmadan başlayalım.

İçindekiler Göster
1 Ripple cüzdanlarının özellikleri
2 XRP sıcak cüzdan (Yazılım cüzdan)
2.1 Mobil cüzdanlar
2.2 Masaüstü/web cüzdanları
3 XRP soğuk cüzdan (Donanım cüzdan)
3.1 Ledger
3.2 KeepKey
3.3 Trezor

Ripple cüzdanlarının özellikleri

Öncelikle Ripple yatırımlarının saklanabileceği bu XRP cüzdanlarının en önemli özelliği ile başlayalım.

XRP cüzdanlarını diğerlerinden ve en temel kripto para olması hasebiyle söyleyeceğimiz Bitcoin’den ayıran en önemli özellik; Bitcoin cüzdanlarının kullanımı ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilirken, Ripple cüzdanlarının aktif olarak kullanımı için cüzdanın içinde en az 20 XRP olması şartının bulunmasıdır.

Bu nedenle Bitcoin cüzdanları kullanan kişilerin bu cüzdanların hangisinin en iyisi olduğunu deneme yanılma yoluyla öğrenmeleri mümkünken XRP için bunu yapmanın bedeli 20 XRP olacaktır.

XRP’yi saklama yöntemlerinden belki de en yaygını sahibi olunan XRP’nin kripto para borsasında saklanmasıdır. Ancak bizim tavsiyemiz yatırımın az sonra detaylarını vereceğimiz Ripple cüzdan çeşitlerinden birinde saklanmasıdır.

Nitekim XRP’nin kripto para borsasında yer alan hesapta saklanmasının en önemli sakıncası bu paranın onu saklayan kişi, o miktarı kullanana kadar sakladığı kripto para borsasının malı olması ve onu dilediği gibi o borsanın kullanabilmesidir.

Yine XRP’yi borsadaki hesapta saklamanın bir diğer sakıncası olarak o yatırımın her daim o borsanın hack’lenmesi riskiyle karşı karşıya olmasıdır. Zira her geçen gün borsalarla ilgili bu tip haberlerin çıktığı da görülmektedir.

Bu nedenle bizim önerimiz yine bir Ripple saklama seçeneği olsa da XRP yatırımının bir Ripple cüzdanında saklanması yönünde olacaktır.

XRP cüzdan çeşitlerini şu şekilde belirtebiliriz:

  • Yazılım cüzdanlar (XRP sıcak cüzdan)
  • Donanım cüzdanlar (XRP soğuk cüzdan)

Sıcak cüzdanlar ve soğuk cüzdanlar da kendi aralarında mobil ve masaüstü cüzdanlar gibi farklı ayrımlara sahiptir. Ancak temelde hepsinin işlevi aynıdır.

XRP sıcak cüzdan (Yazılım cüzdan)

Dijital cüzdan olarak da adlandırılabilecek XRP sıcak cüzdanlar internet erişimin olduğu her yerden bağlanılabilecek yazılımlar üzerinde sahip olunan yatırımın saklanması mantığına sahiptir. Sıcak cüzdanların en büyük artısı; bu cüzdanların kullanımının kolay olmasıdır.

Ayrıca bunların onlarca farklı seçenekleri bulunuyor. Bu nedenle de her türden yatırımcıya hitap edebiliyorlar. Bu alternatifler arasında sadece mobil cihazlarda kullanım için üretilen uygulamalar, özel bilgisayar programları ve internet tarayıcısı uzantıları gibi farklı seçenekler yer alıyor.

Ancak her ne kadar özel yazılım ve uygulamalar olarak değerlendirilse de XRP sıcak cüzdanlar için en büyük dezavantaj, bu cüzdanlar üzerinden yatırımların kontrolünün her şartta internet bağlantısı gerektirmesidir. Bu nedenle; yatırımlarını garanti altına almak ve hiçbir riski göze almak istemeyenlere XRP soğuk cüzdanları öneririz. Tabii ki soğuk cüzdanlar, sıcak cüzdanların kullanım pratikliği ve deneyimini yatırım sahiplerine vermeyecektir.

Yine de hatırı sayılır Ripple yatırımcısının sahip oldukları kripto paraları sıcak cüzdanlarda sakladığı bilinmektedir.

XRP sıcak cüzdanları ikiye ayırabiliriz:

  • Mobil cüzdanlar
  • Masaüstü/web cüzdanları

Mobil cüzdanlar

Mobil cüzdanlar adından da anlaşılacağı üzere mobil uygulama şeklinde geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanım için özel olarak üretilen aplikasyonlara verilen isimdir.

Gerek iOS gerekse Android işletim sistemine sahip telefonların her biri için uygulama mağazalarında onlarca farklı seçenek bulunuyor.

Bu noktada mobil cüzdan seçiminde bu onlarca farklı alternatif arasında en doğrusunu seçmek için dikkate alacağınız kriter olarak Ripple yatırımınızın yer aldığı private key’i uygulamanın çalıştığı sunucu üzerinde kullanmayıp çevrimdışı döndüren bir uygulamayı güvenlik sebepleri nedeniyle tercih etmenizdir.

Masaüstü/web cüzdanları

Yine bu sıcak cüzdanlar da aynı şekilde adından anlaşılacağı gibi masaüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere üretilen programlardır. Bunu ayrı bir seçenek olarak ele aldık ancak bazı firmaların ürettiği yazılımların hem masaüstü/web hem de mobil seçenekleri bulunuyor ve bu seçenekler birbirleri ile anlık senkronize bir şekilde faaliyet gösterebiliyorlar.

Bu seçenek arasında yazının başında bahsettiğimiz kripto para borsası hesapları ve Ripple cüzdanı olarak kullanılabilen internet siteleri yer almaktadır.

Burada size ait Ripple’ın private key’inin o internet sitesinin sunucusunda saklanacağını ve Ripple yatırımınızın kontrolünün doğrudan elinizde olmayacağını da dikkate almanız gerekmektedir.

XRP soğuk cüzdan (Donanım cüzdan)

Donanım cüzdanlar özünde bir USB bellek ile aynı mantıkta çalışmaktadır. Bu cüzdanların üretim amacı XRP yatırımınızı off – line bir şekilde saklamanızı sağlamasıdır. Bu cihazlar özel olarak üretilmiştir ve internet ile hiçbir şekilde bağları olmadığı için de dışarıdan gelen saldırılara karşı korumalı olarak düşünülebilir.

Bu cüzdanların bazılarında ek güvenlik özellikleri bulunmakta ve başka kişilerin ellerine geçse dahi o cihazla işlem yapmalarına izin verilmemektedir.

XRP soğuk cüzdanı olarak kullanılabilecek üç farklı donanım bulunmaktadır. Gelin şimdi bunlara yakından bakalım.

Ledger

ledger

Ledger, bu alanda sadece Ripple ile değil neredeyse tüm kripto paralar ile uyumlu bir şekilde çalışabilmesi nedeniyle en çok tercih edilen Ripple soğuk cüzdanıdır. Tüm işletim sistemleri ile uyum içerisinde çalışır ve ek güvenlik özellikleriyle Ripple yatırımlarını saklamanın en güvenli yolu olarak değerlendirilebilir.

Donanımın üzerinde yer alan ekran ile bir cihaza entegre etmeden yatırımların miktarı görülebilir ve içindeki farklı bilgiler edinilebilir. Elbette bu bilgiler de cihazı eline alan herkesin görebileceği şekilde değildir. Bunu göstermek için de yine cüzdan tarafından farklı güvenlik prosedürleri uygulanmaktadır.

KeepKey

keepkey

KeepKey de Ledger ile güvenle kullanılabilecek Ripple soğuk cüzdanları arasında yer almaktadır. KeepKey’in dikkat çeken en önemli özelliği, cüzdanın şık tasarımı oluyor. İlk bakışta çok şık görünen bu cüzdanı kullandıktan sonra da yine bu şıklığa yaraşır özelliklere sahip bir cüzdan olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca cüzdanın fiyatının da yine makul seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz.

2014 yılından beri güvenle kullanılabilen KeepKey’in ücreti 49 $.

Ancak KeepKey’in en önemli dezavantajı bazı kripto para birimlerini desteklemiyor olması. KeepKey ne yazık ki sadece belli başlı 40 kripto para birimini destekliyor. Elbette ki Ripple, bu para birimlerinden biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Trezor

trezor

Trezor, Ripple soğuk cüzdanları arasında icat edilen ilk cüzdandır. Yıllar geçtikçe kendini yenileyen ve her zaman klasını konuşturmaya devam eden Trezor’ı da en güvenli XRP soğuk cüzdanları arasında kesinlikle gönül rahatlığı ile sayabiliriz.

2014 yılında icat edilen Trezor’ın en önemli özelliği üst düzey bir güvenliği kullanıcılarına sunuyor olmasıdır. Ayrıca onu KeepKey’den ayıran bir özellik olarak neredeyse tüm kripto paralar ile uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.

Trezor’ın tek olumsuz özelliği olarak rakipleriyle arasındaki fiyat farkının biraz yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu fiyat farkı da yine kaliteli hizmet almak isteyenler tarafından tercih edilmesi gereken noktalardan biri olmaktadır.

Primary Sidebar

Ripple

  • Ripple (XRP) yatırım yapmak
  • Ripple (XRP) kullanımı
  • Ripple (XRP) fiyat tahminleri
  • Ripple (XRP) haberleri
  • En iyi Ripple (XRP) borsası
  • Ripple (XRP) ne kadar olur?
  • Ripple (XRP) ile ödeme
  • Ripple (XRP) nasıl kazanılır?
  • Ripple (XRP) madenciliği
  • Ripple (XRP) güvenliği
  • Ripple (XRP) nasıl alınır?
  • Ripple (XRP) gönderme
  • Ripple (XRP) fiyat hesaplama
  • Ripple (XRP) nedir?

Hesap makinesi

Source: CurrencyRate

En iyi kripto para borsaları

  • Binance
  • Coinmama
  • CEX
  • Coinbase
  • Bitfinex
  • Kucoin
  • Coinsmart
  • Bitmart
  • Kraken

Kripto para kurları

Name Price24H (%)
lympo
Lympo (LYM)
₺0.059855
-4.43%
Cornichon
Cornichon (CORN)
₺1.00
-0.86%
Stacy
Stacy (STACY)
₺0.009676
0.00%
Relevant
Relevant (REL)
₺10.77
1.67%
Heart Number
Heart Number (HTN)
₺0.007536
-30.47%
Tadpole
Tadpole (TAD)
₺99.76
-1.76%
SEEN
SEEN (SEEN)
₺27.94
-2.27%
Cage
Cage (C4G3)
₺0.068278
-3.67%
YAM v2
YAM v2 (YAMV2)
₺64.05
-1.41%
PolkaBridge
PolkaBridge (PBR)
₺5.99
-7.02%

Footer

 

footer logo

Facebook | Twitter

Singularity X

  • Biz kimiz
  • İletişim
  • Çerez politikası
  • Gizlilik politikası
  • Sorumluluk reddi beyan
Haber Bülteni
Bültenimize abone olmak için e-posta adresinizi giriniz.

Copyright © 2022 · Singularity X