• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
logo

Singularity X

Bitcoin, Altcoin ve Kripto Para Haberleri

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Dogecoin
  • Ripple
  • Cardano
  • Chiliz
Ana sayfa » Bitcoin » Bitcoin (BTC) nasıl alınır?

Bitcoin (BTC) nasıl alınır?

Mutlu Ayan

Mutlu Ayan | Güncelleme tarihi Aralık 10, 2021

bitcoin nasil alinir

Son yıllarda ekonomik varlıklar içerisine yeni bir varlık eklendi. Aslına bakılırsa bu varlık o kadar da yeni bir varlık olmamakla birlikte ilk çıktığı günden bugüne sessiz bir şekilde ilerlemesine devam etmeyi başardı.

Bugün ise menkul değerlerle yatırım denildiğinde artık akla borsa ve Forex gelmiyor. Tabii ki bunlara da hala yoğun ilgi var. Ancak biz yeni dönemin en yeni ve en teknolojik unsurundan bahsediyoruz. Doğru tahmin ettiniz. Yeni dönemin en yenilikçi yatırım aracı olan Bitcoin konumuz.

Bitcoin’in ne olduğunu merak edenleri linkteki yazımıza alalım. Tüm teknik detayları, artıları ve eksileriyle Bitcoin’in ne olduğunu detaylı olarak yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Şimdi ise Bitcoin’in daha çok sokaktaki vatandaşı ilgilendiren kısmını ele alma zamanı geldi. Bugün Bitcoin’in ne olduğu tabii ki önemli. Ancak bu işin daha çok teknik kısmıyla ilgilenenler tarafından araştırılıyor.

BTC ile ilgili en çok sorulan sorular arasındaysa Bitcoin nasıl alınır, Bitcoin kaç tl, Bitcoin ne olur ve Bitcoin ne kadar oldu gibi soruların yer aldığını görüyoruz.

Bu arada Bitcoin ne kadar oldu diyenler için Bitcoin’in güncel değerinin yer aldığı hesaplama aracımız hemen aşağıda yer alıyor. Bitcoin’in en güncel değerini anbean aşağıda yer alan hesaplama aracımız ile takip edebilirsiniz.

Biliyoruz, sabırsızlıkla bekliyorsunuz. Bitcoin ne olacak ve Bitcoin’den nasıl kazanabilirim gibi sorular aklınızda uzun süredir yer alıyor.

İşte şimdi sizin sıranız geldi. Piyasada yer alan tüm bilgi dezenformasyonlarını unutun. Şimdi size işi en temelden ve nasıl Bitcoin satın alabilirim sorusunun cevabını kripto paralara yatırım yapmaya yeni başlayan biri için anlatıyoruz.

Öncelikle Bitcoin’in ne olduğuna dair yazımıza en azından bir göz atmanızı yine tavsiye edelim. Ancak o yazıya göz atacak vakti olmayanlar için sizi ayrıntılarla çok boğmadan Bitcoin’in ne olduğunu ve temel mantığını anlatarak başlayalım.

BTC, piyasada en bilinen tabiriyle bir kripto para çeşididir. Ancak Bitcoin’i diğer kripto paralardan ayıran nokta, Bitcoin’in kripto para teknolojisini başlatan en eski kripto para olmasıdır.

Bitcoin ne zaman çıktı diye soracak olursanız bunun cevabı olarak Bitcoin’in bir sistem olarak kullanıma açıldığı yılın 2009 yılı olduğunu söyleyebiliriz. 2009 yılının ocak ayında Bitcoin üretimi ve kullanımı başlamıştı.

Ancak tabii ki sistematik şekilde BTC kullanımına başlanmadan önce takvimimizi 2008 yılına çevirdiğimizde Bitcoin’in temellerinin atıldığını görüyoruz.

Dünyanın o tarihe kadar 21’nci yüzyılın en büyük ekonomik bunalımı olarak adlandırdığı 2008 mortgage krizinin derin etkilerinin hissedildiği bir dönemde Bitcoin ilk olarak Satoshi Nakamoto tarafından bir akademik makalede tanıtıldı.

Makalede sistemin tüm yönleri anlatılıyordu. Bitcoin’in temel mantığı şu şekildeydi.

Kısaltılmış ismi BTC olan Bitcoin, aslına bakılırsa bir kod parçacığı. İçerisinde karmaşık matematiksel işlemler ve onu değerli yapan sahibinin verilerinin yer aldığı bir kod parçacığı.

BTC’yi kripto yapan özelliği ise içerisindeki o karmaşık matematiksel ifadeler. Bunlara dışarıdan müdahale edilmesi ve deşifre edilmesi mümkün değil. BTC, elbette bir maddi varlığı temsil eden bir kod. Ancak onun maddi olarak değer kazanmasını sağlayan bu gizliliği sağlaması.

Gizliliğin arkasında yatan teknoloji ise blockchain adı verilen bir teknoloji. Bu teknolojiye göre BTC’nin ilk üretildiği anda blok adı verilen bir kod parçacığı oluşuyor. Bu blok BTC’nin üretildiği yerden onu satın alan kişiye transfer edilmesinin ardından yeni bir bloğa dönüşüyor. Bu bloklar arka arkaya geldiğindeyse blok zinciri yani blockchain olarak adlandırılıyor.

Konunun detaylarıyla sizi daha fazla yormadan BTC nasıl alınır sorusuna yanıt verelim.

BTC üretimi, Bitcoin madenciliği adı verilen bir işlemle gerçekleştirilir. Bunu işin teknik boyutuna hâkim kişiler yapabilmektedir.

Bu nedenle doğrudan bu kod parçacıklarının işlem gördüğü bir platform yoktur. Sadece bu kod parçacıklarını kendi bünyesinde yer alan hesaplara tanımlayan Bitcoin borsaları vardır.

Bitcoin, sadece internet üzerinde sanal olarak varlığı süregelen bir menkul değer olduğu için Bitcoin alım BTC üretimi, Bitcoin madenciliği satımı da bu işlemin yapılmasına imkân tanıyan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilir.

İçindekiler Göster
1 En iyi Bitcoin alma siteleri hangileridir?
1.1 Yatırım yapacağım Bitcoin sitesinin güvenilir olup olmadığını nasıl anlarım?
1.2 1. Binance
1.2.1 Binance Artıları
1.2.2 Binance Eksileri
1.3 2. Coinmama
1.3.1 Coinmama Artıları
1.3.2 Coinmama Eksileri
1.4 3. Coinbase
1.4.1 Coinbase Artıları
1.4.2 Coinbase Eksileri
1.5 4. Bitfinex
1.5.1 Bitfinex Artıları
1.5.2 Bitfinex Eksileri
1.6 5. Coinsmart
1.6.1 Coinsmart Artıları
1.6.2 Coinsmart Eksileri
2 Bitcoin para birimine nasıl çevrilir?
3 Sonuç

En iyi Bitcoin alma siteleri hangileridir?

bitcoin satin al

Bitcoin nasıl alınır sorusunun yanıtının Bitcoin borsaları olarak da adlandırılabilecek Bitcoin alım satım siteleri olduğundan bahsettik.

Ancak işin özünde Bitcoin’in bir maddi varlık olması dolayısıyla maddiyat söz konusu olması nedeniyle insanların bu tarz sitelerin ne kadar güvenilir olduğunu sorguladıkları da bir gerçek.

Hele ki kripto paralarla ilgili ne yazık ki son zamanlarda duyulan güvenilir olmayan borsalardan kaynaklı dolandırıcılık olaylarının ayyuka çıktığı bir dönemde en güvenilir Bitcoin siteleri hangileri sorusunun cevabı daha da bir önem arz ediyor.

Bu nedenle biz de Bitcoin nereden nasıl alınır sorusuna cevap mahiyetinde bugüne kadar işlem yapanların bir sorunla karşılaşmadığı Türkiye’de Bitcoin nasıl alınır sorusuna cevap mahiyetinde ülkemizdeki Bitcoin borsalarından bahsedeceğiz. O halde başlayalım.

Yatırım yapacağım Bitcoin sitesinin güvenilir olup olmadığını nasıl anlarım?

Tabii ki en güvenilir Bitcoin siteleri için biz bu siteler güvenilirdir dememizden dolayı yatırım yapmayın. Yatırım yapacağınız bir Bitcoin sitesinin güvenilir olup olmadığını anlamak için belli başlı bazı noktaları ele alarak kendiniz de paranızı yatırmayı düşündüğünüz bir Bitcoin sitesinin güvenilir olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bir Bitcoin sitesinin ne denli güvenilir olup olmadığını anlamak için şu noktalara dikkat edebilirsiniz:

  • Kurumsallık: Yatırım yapmayı düşündüğünüz Bitcoin sitesinin kurumsal yapısına muhakkak dikkat edin. Sitenin ne kadar süredir bu işleri yaptığını, merkezinin nerede olduğunu muhakkak kontrol edin. Tahmin edeceğiniz üzere piyasada uzun yıllardır Bitcoin borsası olarak hizmet vermekte olan bir sitenin sizi dolandırma ihtimali yok denecek kadar azdır.
  • İşlem hacmi: Bitcoin yatırımı yapmak istediğiniz sitenin işlem hacminin büyük olup olmadığına muhakkak dikkat edin. Yüksek işlem hacmine sahip platformlar o sitenin kurumsallığını gösterir.
  • İşleme açık kripto para sayısı: Bir kripto para borsası sitesinde işlem gören kripto paraların sayısı ne kadar fazlaysa yatırımlarınızı çeşitlendirmeniz o kadar çoktur. Ayrıca çok coin için yatırım fırsatı sunan sitelerin o denli büyük siteler olduğunu anlayabilirsiniz.

1. Binance

binance

Kripto para borsaları dediğimizde belki de akıllara ilk gelen ve dünyanın en büyük BTC borsaları sıralamasında ilkler arasında yer alacak ilk borsamızın ismi Binance.

Mayıs 2021 verilerine göre Binance’in aylık işlem hacmi 1,6 trilyon dolara ulaşmıştır. Binance’te günlük ortalama olarak yapılan kripto para işlemleri ise 2 milyara ulaşmıştır.

Bu açıdan bakıldığında Binance’in kriterlerimizin sonuncusu olan işlem hacminin yüksekliği kriterini karşıladığını görüyoruz. Bununla birlikte ilk olarak Çin’de kurulan Binance, Çin hükümeti tarafından kripto paralara dair yapılan düzenlemeler nedeniyle Çin’den ayrılmak durumunda kaldı.

Binance’in mevcut merkezi Japonya’da yer almaktadır. Bu haliyle şirketin kurumsal yapısının müşterilerinin özgürce işlem yapmasını sağlayacak şekilde düzenlendiği de belirtilebilir.

Binance Artıları

  • Binance’te 8000’den fazla coin işlem görüyor. Bu nedenle Binance’te yapacağınız işlemlerde aradığınız tüm coinleri bulabilirsiniz.
  • Binance’te müşterilerin coin ticareti yaparken verdikleri komisyon ücretleri belki de piyasanın en düşük komisyon ücretleridir.
  • Binance’in güvenliğinden sonuna kadar emin olabilirsiniz.

Binance Eksileri

  • Binance’in ve aslına bakılırsa piyasada yer alan pek çok kripto para borsasının kanayan yarası ne yazık ki müşteri hizmetlerinin yetersizliği. Bu sorun Binance’te de göze çarpıyor.
  • 2019 yılında yaşanan bir hack vakası nedeniyle Binance’ten 7000 BTC tutarında bir miktar çalınmıştır. Ancak çalınan bu miktarın sahibi olan müşterilerin zararları tazmin edilmiştir.

2. Coinmama

coinmama

Coinmama, merkezi İsrail’de yer alan bir kripto para platformudur. 2013 yılında kurulan Coinmama kurumsal kimliği olan bir platformdur.

Diğer kripto para borsalarının aksine Coinmama’da kullanıcılar doğrudan Coinmama tarafından üretilen sistemin kendi kripto paralarını alıyor. Bu özellik diğer pek çok kripto para platformunda olmayan bir şey. Diğer platformlar, başkalarının ürettikleri kripto paraları satışa sunmakta ve bir nevi aracılık yapmaktadır. Ancak Coinmama için durum bu şekilde değildir.

Bu işlem de kullanıcıların diğer kripto para platformlarına göre çok daha rahat alışveriş yapmalarını sağlıyor.

Coinmama Artıları

  • Kredi kartı ile kolayca kripto para alımına imkân tanıyor olması
  • Alım satım işlemlerinin anında yapılması ve miktarların anında hesaplarınıza ya da kripto cüzdanlarınıza yansıması

Coinmama Eksileri

  • Diğer platformlara nispeten yüksek aracılık ücretleri
  • Coin çeşitliliğinin diğer borsalara kıyasla az olması

3. Coinbase

coinbase

Dünyanın en büyük kripto para işlemi yapılan şirketlerinden biri olan Coinbase, listemizin sıradaki üyesi. Coinbase, Türkiye müşterilerine hizmet vermeye kısa bir süre önce başlamıştır.

2015’in başlarında bir kripto para platformu olarak hizmet vermeye başladı. Kurumsal yapı olarak en gelişmiş kripto para borsaları arasında yer alan şirketin en güçlü olduğu ülke ABD. Şirketin ABD dışında İngiltere ve İrlanda’da da ofisleri bulunuyor.

Güncel verilere göre Coinbase’in işlem hacmi günlük 2 milyar doları aşmış durumda. Coinbase, her yönüyle kriterlerimizi sonuna kadar karşılayan bir kripto para borsası.

Coinbase Artıları

  • Coinbase kolay kullanım sunuyor. Coinbase’in tasarımı kullanıcıların pratik bir şekilde kullanabilecekleri ölçüde.
  • Alım satımda Coinbase kullanıcılarının karşı karşıya kaldıkları makas oranı %0,5’tir. Bu da piyasadaki pek çok kripto para borsasıyla kıyaslandığında oldukça iyi bir oran.
  • Coinbase’in güvenli işlem kapasitesi oldukça gelişmiş. Bugüne kadar hiçbir skandalda adının geçmemesi de onu bu noktada güvenilir yapıyor.

Coinbase Eksileri

  • Her ne kadar Türkiye’de hizmet veriyor olsa da dünyanın pek çok ülkesinde Coinbase’in kullanımı yok.
  • Kripto paraların bazılarının Coinbase’de alım satımı yapılamıyor. Bu noktada çeşitlilik anlamında Coinbase’i bir miktar yetersiz görebiliriz.

4. Bitfinex

bitfinexHalihazırda işlem hacmi bakımından ele alındığında en büyük kripto para borsasının Bitfinex olduğu görülecektir. Günlük işlem hacmi bakımından Bitfinex’in 1 milyar $’a ulaştığı zamanlar olmuştur.

Bitfinex’in merkezi Hong Kong’dadır. Ancak şirket olarak British Virgin Adalarına kayıtlı olarak işlem yapmaktadır. iFinex şirketinin bir iştiraki olan Bitfinex, 2012 yılından beri kripto para borsası olarak faaliyet göstermektedir.

Bitfinex’te halihazırda Bitcoin’in de dahil olduğu 160’tan fazla kripto para ile ticaret yapılmaktadır.

Bitfinex Artıları

  • Alım satımın ötesinde analiz ve diğer farklı kripto para işlemlerine imkân tanıması
  • Düşük komisyon ücretleriyle işlem yapılabiliyor olması
  • Pratik ve kolay kullanım

Bitfinex Eksileri

  • Yeni başlayanlar için çok da uygun bir kripto para borsası olduğunu söyleyemiyoruz. Ancak belli bir tecrübesi olanların rahatlıkla kazanabilecekleri bir platform olarak dikkatleri üzerine çekiyor.
  • Bitfinex’e kayıt yapıldıktan sonra hesabın onaylanma süresi biraz vakit alabiliyor.

5. Coinsmart

coinsmart

Burada yer verdiğimiz kripto para borsaları arasında en yenisi olmasına rağmen çok kısa bir sürede ciddi bir kitleye erişim sağlayan Coinsmart, 2018 yılında kurulmuştur.

Coinsmart’ın piyasaya giriş sloganı, pek çokları için karmaşık gelen kripto para piyasalarını daha anlaşılır kılmak için gayret göstermek olarak belirlenmiş. Coinsmart’ın merkezi Kanada’nın Toronto şehrinde yer alıyor. Bu özelliğiyle en iyi kripto para borsaları belirlemek için gerekli olan kriterlerimizden kurumsallık kriterini karşılamayı başarıyor diyebiliriz.

Platformun kurucularının dijital pazarlamaya dair kariyerleri bu borsanın bu kadar kısa süre içerisinde popülerleşmesine de fayda sağlamıştır diyebiliriz. Tabii ki kaliteli olmayan bir hizmeti istediğiniz kadar pazarlamaya çalışın bunu başaramazsınız. Bu yüzden Coinsmart’ı rakiplerinden ayıran en önemli nokta, hizmetinin kalite düzeyinin yüksek olması olarak gösterilebilir.

Coinsmart Artıları

  • Platforma yeni kayıt olacak kişilerin kimlik doğrulamalarının hızlı yapılıyor olması.
  • Başlangıç seviyesindeki kullanıcıların kolayca adapte olabilecekleri kullanıcı dostu ara yüz.
  • Çok sayıda farklı kripto paranın alınıp satılabiliyor olması.

Coinsmart Eksileri

  • Borsanın yakın zamanda Türkiye’de de hizmet vermeyi planladığı aldığımız haberler arasında. Ancak şimdilik Coinsmart’ın sadece Kanada vatandaşlarına hizmet vermesi en büyük eksisi olabilir.

Bitcoin para birimine nasıl çevrilir?

bitcoin donusturmekBitcoin ile nasıl yatırım yapılır sorusunun cevabı olarak kripto para borsalarını sizlere tanıttık. Ancak BTC’ye yatırım yapacak kişilerin aklında Bitcoin nasıl alınır sorusunun dışında doğal olarak bir soru daha yer alıyor: Bitcoin nasıl satılır?

Bitcoin’in satışı için de yine adresimiz belli. Ancak BTC işlemleri yapacak kişilerin bu işlemleri yaparken kullanacakları reel yaşamdaki cüzdan benzeri bir araca ihtiyaç duyacağını da tahmin edersiniz. Bitcoin’in kendisinin bir sanal para olmasından dolayı cüzdanının da sanal olacağını tahmin etmeniz zor olmayacaktır.

Bitcoin işlemlerinizi tercih ettiğiniz borsanın sizlere sunmuş olduğu Bitcoin cüzdanları aracılığıyla takip edebilirsiniz. Bitcoin cüzdanlarının teknik ismi ise Bitcoin wallet olarak adlandırılmıştır.

Satın aldığınız Bitcoinlerinizi şahsınıza ait Bitcoin wallet üzerinden takip edebilirsiniz. Buradan ne kadar Bitcoin aldığınızı ne kadar satacağınızı ve buna dair tüm detayları tek tek görebilirsiniz.

Bitcoin para birimine işte bu Bitcoin walletlar üzerinden yine BTC borsaları aracılığıyla çevrilir. Bitcoin cüzdanınızda yer alan Bitcoinleri satın aldığınız borsaya tekrar güncel fiyatı üzerinden satabilirsiniz.

Sattığınız miktar hızlı bir şekilde online Bitcoin borsası sitesine bildirmiş olduğunuz hesabınıza yansıtılacaktır. Ancak sattığınız Bitcoin’in hesabınıza nakit olarak yansıma süresi kullandığınız borsanın işlem hızına göre değişiklik gösterecektir.

Bu noktada da yine devreye BTC’ye yatırım yapacağınız borsanın hangisi olacağı sorusu geliyor. Hangi Bitcoin borsasına yatırım yapmalıyım? Bu soruyu cevaplarken yatırımınızı nasıl gerçekleştireceğinize dair tüm noktaları ele almalısınız.

Yatırdığınız paranın Bitcoin wallet hesabınıza ne zaman yansıyacağı, satacağınız Bitcoin’in de yine belirttiğiniz banka hesabınıza ne zaman geçeceğini bildiğiniz borsalar üzerinden Bitcoin işlemleri gerçekleştirmenizde fayda var.

Sonuç

Evet. Genel olarak Bitcoin nedir ve Bitcoin nasıl alınır sorularına yanıt vermeye çalıştık. Başta da belirttiğimiz gibi yazının ana eksenini Bitcoin’in nasıl alınacağına dair detaylara ayırmaya çalıştık. Ancak yine de yeni başlayanlar için Bitcoin nedir sorusuna dair bir şeyler de belirtmek istedik.

Bitcoin ve kripto paralar ile yatırım yapmak ya da uğraşmak istiyorsanız size tavsiyemiz her işte olduğu gibi bu işte de olabildiğiniz kadar bilgi sahibi olmaya çalışmanızın gerekliliğidir. Açıkçası biz de burada sizleri bilgilendirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Primary Sidebar

Bitcoin

  • Bitcoin (BTC) yatırım yapmak
  • Bitcoin (BTC) haberleri
  • Bitcoin (BTC) fiyat tahminleri
  • Bitcoin (BTC) kullanımı
  • En iyi Bitcoin (BTC) borsası
  • Bitcoin (BTC) nasıl kazanılır?
  • Bitcoin (BTC) ne kadar olur?
  • Bitcoin (BTC) ile ödeme
  • Bitcoin (BTC) nedir
  • Bitcoin (BTC) madenciliği
  • Bitcoin (BTC) güvenliği
  • Bitcoin (BTC) cüzdanı
  • Bitcoin (BTC) fiyat hesaplama
  • Bitcoin (BTC) gönderme

Hesap makinesi

Source: CurrencyRate

En iyi kripto para borsaları

  • Binance
  • Coinmama
  • CEX
  • Coinbase
  • Bitfinex
  • Kucoin
  • Coinsmart
  • Bitmart
  • Kraken

Kripto para kurları

Name Price24H (%)
lympo
Lympo (LYM)
₺0.059855
-4.43%
Cornichon
Cornichon (CORN)
₺1.00
-0.86%
Stacy
Stacy (STACY)
₺0.009676
0.00%
Relevant
Relevant (REL)
₺10.77
1.67%
Heart Number
Heart Number (HTN)
₺0.007536
-30.47%
Tadpole
Tadpole (TAD)
₺99.76
-1.76%
SEEN
SEEN (SEEN)
₺27.94
-2.27%
Cage
Cage (C4G3)
₺0.068278
-3.67%
YAM v2
YAM v2 (YAMV2)
₺64.05
-1.41%
PolkaBridge
PolkaBridge (PBR)
₺5.99
-7.02%

Footer

 

footer logo

Facebook | Twitter

Singularity X

  • Biz kimiz
  • İletişim
  • Çerez politikası
  • Gizlilik politikası
  • Sorumluluk reddi beyan
Haber Bülteni
Bültenimize abone olmak için e-posta adresinizi giriniz.

Copyright © 2022 · Singularity X